Engelsiz Yaşam Atölyesi

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Belediyesi proje ortaklığında kurulan Engelsiz Yaşam Atölyesi engelli vatandaşları gençlik merkeziyle buluşturdu.

Onlar için her fırsatta farklı etkinlikler planlayan Engelsiz Yaşam Atölyesi bu sefer onları gençlik merkeziyle buluşturdu. Gençlik merkezinde keyifli vakit geçiren engelli vatandaşlar doyasıya eğlendiler.

Engelli vatandaşlarımıza yönelik birbirinden farklı kurslar verilen Engelsiz Yaşam Atölyesi, engelli vatandaşlarımızın vazgeçilmez alanı. Verilen kursların yanında sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyerek engelli vatandaşlarımızın sosyal ortamda var olmaları sağlanmaktadır.

Engelsiz Yaşam Atölyesi’nde müzik, resim ve bilgisayar kursu alan engelli vatandaşlarımız; satranç, telkari, işaret dili ve sor kursu almaya hazırlanıyor. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza yönelik düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) için ücretsiz hazırlık kursları verilmektedir. Engelsiz Yaşam Atölyesi’nde Cumartesi-Pazar günleri gerçekleştirilecek olan kurslarda kursiyerlere, Türkçe, Matematik, Tarih ve Coğrafya branşlarında eğitimler verilmektedir.