Kadınlara ve Gençlere Yönelik Yeni Yaşam Merkezi

Kızıltepe Belediyesine bağlı Hanımeli Sağlık Yaşam Alanı açtığı kurslarla, sağlık ekibiyle ve gençlik merkeziyle vatandaşların hizmetinde.

Sosyal hayatın içinde daha fazla yer almak isteyen kadınlar, Mezopotamya Mahallesi’nde Kızıltepe Belediyesi'ne bağlı Hanımeli Sağlık Yaşam Alanı'nda açılan kurslarla hayata yeniden bağlanıyor. Kursulara katılan kadınlar sosyal kimlikleriyle de dikkat çekiyor. Ev hanımı olan kadınlar iş hayatına atılabilmek için açılan çeşitli kurslara katılarak meslek sahibi olmayı planlıyor.Ayrıca Kaymakam-Belediye Başkan V. Eşi Ayşe ODABAŞ Hanımefendi kadınları merkezde ziyaret ederek kendileriyle gurur duyduklarını dile getirdi.

Hanımeli Sağlık Yaşam Alanı birbirinden farklı kurslar alan kadın kursiyerler azimleriyle dikkat çekiyor. Kadınlar Hanımeli Sağlık Yaşam Merkezi’nde Okuma- Yazma, Kuaför ve Güzellik, Dikiş-Nakıştan Kur’an-ı Kerim öğrenmeye, El Sanatlarından sportif aktivitelere kadar birçok alandaki kurslardan faydalanabiliyorlar.

Kreş ve anasınıfı hizmeti de veren Hanımeli Sağlık Yaşam Alanı sabahları Anasınıfı eğitimi verirken öğleden sonra Kreş eğitimi veriyor. Sağlık ekibiyle birlikte, merkeze gelen hastalara da tansiyon, şeker gibi konularda yardımcı olarak bilgilendirmelerde bulunmaktadır.

Hem Gençlik Merkezi Hem Kadın Merkezi Bir Arada

Kızıltepe Belediyesine bağlı Hanımeli Sağlık Yaşam Alanı kadınlara verdiği birbirinden farklı kursların yanında, yakın zamanda gençleri de ağırlamaya hazırlanıyor. İki katlı olan Hanımeli Sağlık Yaşam Merkezi'nin üst katının bir bölümü gençler için bir gençlik merkezi olarak düzenleniyor.

Gençleri sosyal aktivitelere yönlendirmeyi hedefleyen Kızıltepe Belediyesi, gençlerin sosyalleşmesinin önünü açıyor. Hanımeli Sağlık Yaşam Merkezi'nin üst katında düzenlenen Gençlik Merkezi içerisinde bulunan; kütüphane, kafe ve eğitim derslikleriyle gençlere çağdaş bir etkinlik ortamı sunuyor.

400 metre kareye sahip olan Gençlik Merkezi bulunduğu mahallenin dışında çevre mahallelerde bulunan gençler içinde imkan sağlamaktadır.