Öğrencilere Stressiz Okul Semineri

Kızıltepe Belediyesi tarafından öğrencilere Stressiz Okul Semineri verilmektedir.

Kızıltepe Belediyesi tarafından lise ve üniversite sınavlarına girecek olan bütün okulların öğrencilerine Stressiz Okul Semineri verilmektedir. Her gün bir okula gidilerek gerçekleştirilen seminer öğrencilerden ilgi gördü.

Öğrenciler değişen sınav sistemi ve sınav kaygılarıyla baş etme yöntemleri hakkında bilgilendirilmektedir. Kızıltepe Belediyesi psikologu tarafından öğrencilere verilen seminer, öğrencilerin akıllarındaki sorulara cevap bulmasına yardımcı olacaktır.

Seminerin öğrenciler için çok verimli geçtiğini vurgulayan Kızıltepe Belediyesi psikologu, yaşamda her insanın bir kaygısı olduğunu, bu kaygıların da insanlarda zaman zaman başarısızlığa neden olabildiğini vurguladı.

Kaygılı olmanın bir başarısızlık nedeni olduğunu belirten psikolog, "Öğrencilerde sınavda başarısız olursam kaygısı ya da ne kadar çalışsam olmuyor diyerek boş vermek başarısızlığın temelidir. Sınav kaygısı kötüdür ama başarmak için biraz olsun kaygınız da olmalıdır. Az kaygı, bizi motive eder, doğru çalışmamızı sağlar. Sınav kaygısını yenmede en önemli şey hedef belirlemektir." dedi.