Temizlik Çalışmaları Devam Ediyor

Kızıltepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri merkez mahalle ve merkeze bağlı mahallelerde(köylerde) temizlik çalışmaları yürüterek vatandaşların, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak için gece gündüz çalışmaktadır. Temizlik ekipleri rutin çalışmalarında Cumhuriyet Meydanı, Adnan Menderes Caddesi, Eski Hastane Caddesi, Kızıltepe ilçe Otogarı ve Şanlıurfa Caddesi’nde temizleme ve yıkama çalışmalarını gerçekleştirmektedir.

Haftanın belirli günlerinde farklı mahallerde kurulan pazaryerlerini süpürme, yıkama ve çöplerinin toplanmasını gerçekleştiren ekipler her gün çalışmalarına yenilerini katmaya devam ediyor. Merkez mahallelerde toplu temizlik çalışmalarının yanı sıra 4 aylık bir çalışma sonucunda merkeze bağlı 37 mahallede 262 kamyon çöp ekipler tarafından araçlarla şehir dışındaki çöp toplama alanlarına bırakılmaktadır. Merkeze bağlı mahallelerde her gün ihtiyaçlar belirlenmekte ve temizlik çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir.

Ayrıca 4 aylık çalışma sonucunda merkez mahalleye toplam 352 adet yeni konteyner dağıtılırken merkeze bağlı mahallelere de 358 adet yeni konteyner dağıtımı yapılmıştır. Bir sonraki dağıtım için eskimiş işlevini yitirmiş konteynerler tespit edilip yeni süreçte yeni ihtiyaçlar belirlenmektedir.