Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü Anma Programı Düzenlendi

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümü ilçemizde düzenlenen törenle anıldı.

Kızıltepe Kaymakamlık binasının yanındaki ATATÜRK anıtına Çelenk Koyma töreni ile başlayan program saygı duruşu, sirenlerin çalınması ve İstiklal Marşımızın okunması ile sona erdi. Programa Kaymakam-Belediye Başkan V. Ahmet ODABAŞ, Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ve öğrenciler katıldı. Çelenk Koyma töreninden sonra programa Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Lisesi konferans salonunda devam edildi.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Lisesi konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kızıltepe İpekyolu Kız Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Cenk ÇAKI tarafından yapıldı. Atatürk’ün hayatını konu alan slayt gösterimine yer verilip ardından Kızıltepe İpekyolu Kız Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu.

Kızıltepe İpekyolu Kız Anadolu Lisesi öğrenci korosunun Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sevdiği şarkıları seslendirmesiyle program sona erdi.