Belediyemizden Kadın Sergisi

Kızıltepe Belediyesiyle ortaklaşa ilçemizdeki Kadın Merkezleri'nin Dönem Başı Sergisi açıldı.

Kızıltepe Belediyesiyle ortaklaşa ilçemizdeki Kadın Merkezleri'nin Dönem Başı Sergisi  açıldı. Sergiye Ak Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Kılıç, Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ ve Eşi Ayşe ODABAŞ ile beraberinde birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar katıldı. Sergi öncesi Kızıltepe Belediyesi kadın folklor ekibi gösterilerini sundu. Birbirinden güzel oyunları sergileyen kadın folklor ekibi de, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Sergide kadınların yapmış olduğu ebru sanatını gören Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ ebru sanatını uygulamalı olarak denedi. ODABAŞ yaptığı ebru sanatıyla güzel bir çalışma çıkardı.

ODABAŞ: "Amacımız bu kurslardaki öğrenci sayısını çok daha fazla artırmak, sadece bu sene içerisinde hanımeli kadın merkezine on bin den fazla kadına ulaşmak istiyoruz. Kadınlarımıza sosyal ve ekonomik bağımsızlıklar sağlamak için elimizden geleni sarf ediyoruz. Bu kurslara katılan tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

İlçemizde bulunan Kadın Merkezlerimizin Dönem Başı Sergisinde kadın merkezleri kurslarında eğitim gören kursiyerlerin el emeği sergileniyor. Sergide takı tasarım, el nakışı, yağlı boya, yöresel panolar gibi birçok alanda ürün sergilendi. Üç gün boyunca sürecek olan sergi, ilk günden büyük ilgi gördü.