Belediyemizden Vatandaşlarımıza Aşure

Kızıltepe Belediyesi mübarek muharrem ayı münasebetiyle cuma namazı sonrası 5 bin kişilik aşure dağıttı.

Kızıltepe Belediyesi muharrem ayı münasebetiyle cuma namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara aşure ikram etti. Aşure programına katılan Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ ile Ak Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez kendi elleriyle vatandaşlara aşure dağıttı.

Muharrem ayının birlik, kardeşlik ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini belirten ODABAŞ: “Muharrem ayı ile bağlantılı olarak uzun yıllardır yaşatılan uygulamalardan biri aşuredir. Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Ayrıca gelenek ve göreneğin de en güzel örneklerindendir.” dedi.

Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ:“Kızıltepe belediyesi olarak Cumhuriyet Meydanı’nda 5 bin kişilik aşure dağıttık. Geldiğimiz günlerden beri özellikle ramazan ayında 30 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı’nda iftar sofrası açtık. Bugün muharrem ayı münasebetiyle 5 bin kişiye aşure dağıttık, katılımlarından dolayı Milletvekili Ceyda Bölünmez ve sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Cuma namazı sonrası Kızıltepe Belediyesi tarafından aşure ile karşılanan vatandaşlar belediyenin kendileri için hazırlamış olduğu aşuren yediler. Aşurenin güzel olduğunu söyleyen vatandaşlar yapılan çalışmadan memnun olduklarını dile getirdiler. Ayrıca aşure yapamayacak durumda olan birçok kişinin bu sayede aşure yiyebildiğini vurguladılar. Böyle mübarek bir ayda birlik ve beraberliğin de daim olmasını dilediler. Aşure programında başta Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.