15 Temmuz Destanı Resim Sergisi Açıldı

Belediyemiz tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz Destanı konulu resim sergisi düzenlendi.

Serginin açılışı Kaymakam- Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ’ın katılımıyla gerçekleşti. Serginin açılışının ardından öğrencilerin çizdikleri resimler ile 15 Temmuz’da vatandaşlarımızın darbecilere karşı gösterdiği direnişi konu alan fotoğraflar gezildi.

Resim sergisinin amacı çocuklarımıza, gençlerimize 15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve onlara unutturmamak olduğunu söyleyen Kaymakam- Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ: “Bu resim sergisinin amacı 15 Temmuz ruhunu yaşatmak, çocuklarımıza ve gençlerimize unutturmamak bu milli birlik ve beraberlik ruhunu aşılayabilirsek, öğretebilirsek böyle hain darbe girişimlerinden böyle hain teşebbüslerden bu milleti bu devleti koruyabiliriz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha böyle kara günleri bu millete yaşatmasın. Allah milletimizden razı olsun. Sergi de emeği geçen herkese de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

ODABAŞ: “15 Temmuz hain darbe girişimi birinci sene-i devriyesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde tüm ülke genelinde olduğu gibi Mardin'imizde de Kızıltepe'mizde de bir hafta boyunca 11’inden başlayarak çeşitli etkinliklerle anma etkinlikleri düzenleniyor. Bugünde çocuklarımız tarafından yapılan ve Cumhurbaşkanlığı sitesinden alınan 15 Temmuz darbe girişimiyle alakalı fotoğrafların sergilendiği bir sergi açtık. 15 Temmuz gecesine kadar etkinliklerimiz devam edecek.   Şehitler fidanlığı oluşturacağız. 250 şehidimiz için her biri için birer fidan dikeceğiz. Cumartesi günü akşam saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda programımız başlayacak ve sabah namazına kadar inşallah burada nöbetimizi tutacağız.” diyerek sözlerini tamamladı.