Kahve Bahane Projesi

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, Toplum Sağlığı ve Kanser Tarama Merkeziyle (KETEM) Kahve Bahane projesi kapsamında mahalle sohbetlerimizin ilk durağı Şenyurt oldu.

Belediyemize bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından Hanımeli Kadın Merkezi’nde kadınlarımıza, çocuklarımıza ve yaşlılarımıza yönelik birçok çalışma yürütülüyor.  Hanımeli Kadın Merkezimiz de kadınlara yönelik birbirinden farklı kurslar verilmesinin yanında kadınlarımıza ve çocuklarımıza psikolojik danışmanlık ve destek hizmetleri, yaşlılarımız için yaşlı bakım ekibi, sağlık ekibi ve çocuklarımız için kreş yer almaktadır. Tüm bunların yanında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz şimdi de Kahve Bahane projesiyle her hafta bir köyde kadınlarımızın, çocuklarımızın ve yaşlılarımızın ayağına gidecek.  Bu sayede dertlerini, sıkıntılarını, şikâyetlerini ve isteklerini bizzat kendilerinden öğrenecektir.  Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, Toplum Sağlığı ve Kanser Tarama Merkeziyle (KETEM) Kahve Bahane Projesi kapsamında mahalle sohbetlerimizin ilk durağı Şenyurt oldu.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzün hayata geçirdiği Kahve Bahane projesiyle mahalle köy sohbetlerine Şenyurtta başlayan ekibimizin amacı kadınlara, çocuklara ve yaşlılara yönelik çalışmalar yapmak, onların şikâyetlerine ve sıkıntılarına ortak olmak, belediyemizden isteklerini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmektir.  Gideceğimiz köylere; Kanser Tarama Merkezi (KETEM), yaşlı bakım ekibi, erkekler ve kadınlar için kuaför, mardinmasa/ Kızıltepe ekibi, kreş ekibi, diyetisyen, psikolog ve müftülükten vaizimiz olmak üzere on kişilik ekip ile gitmekteyiz.  Mardinmasa /Kızıltepe ekibimiz kadınların ve yaşlıların şikâyetlerini alırken çocuklarla kreş ekibimiz yakından ilgilenerek güzel vakit geçirmelerini sağladı. Ayrıca kuaför ekibimiz erkek ve kız çocukların saçlarını istedikleri şekilde keserek onları sevindirdi.

Bu proje ile belediye ve vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi görmekteyiz diyen Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz “Kadınların soru sorabileceği kafalarına takılan her noktada yardımcı olmak istiyoruz. Sorunları yerinde tespit edip çözebilmek, ulaşabileceğimiz kadar kadınlarımıza, çocuklarımıza ve yaşlılarımıza ulaşmak istiyoruz. Kızıltepemizde yaptığımız çalışmaları köylerimizde de görmek istiyoruz. Proje kapsamında ilk olarak Şenyurtta yer aldık ve burada ekibimizle birlikte vatandaşlarımızla bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır deyimiyle kahvelerimiz eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştirdik. Bizleri çok iyi karşılayan orda olmamızdan memnuniyet duyan vatandaşlarımıza Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet ODABAŞ’ın da selamlarını da ilettik.”  dedi.

Sağlık ekiplerimiz tansiyon, şeker, kan alma gibi bazı kontrollerde bulundu. Sağlık ve yaşlı bakım ekibimiz Şenyurtta vatandaşlarımızın evlerini de ziyaret etmeyi de unutmadı. Ayrıca psikologumuz kadınlarımız ve çocuklarımızla yakından ilgilendi, onlarla sıkı bir bağ kurdu. Toplum Sağlığı diş hekimi tarafından sağlıklı yaşam aracı ile çocuklarımıza diş fırçası ve macunu verilerek diş sağlığının önemi anlatıldı. Yetişkinlerimize adım sayar dağıtarak onları bu şekilde spora yönlendirmeyi hedefliyoruz. Amacımız sağlıkta 10 bin adım, bu şekilde adım sayarlarla birlikte herkes kaç adım attığını görerek eksiklerini tamamlayabilecektir.

Her hafta bir köyde devam edecek olan projemizle birlikte birçok hayata dokunmak ve hayatlarına bambaşka bir yön kazandırmak için diyoruz ki belediyeniz sizinle belediyemiz vatandaşlarımızla.