Ramazanda Belediyeniz Sizinle

On bir ayın sultanı Ramazan’ın gelişiyle belediyemiz tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın iftarlarını açmaları için iftar sofrası kuruldu. Ramazan öncesi birçok hazırlık yapan belediyemiz vatandaşlarımızın huzurlu bir ramazan geçirmeleri için çalışmalarına devam etmektedir.
 Ramazan ayının birinci günü Cumhuriyet Meydanı'nda Kur'anı Kerim tilaveti ve dualarla birlikte iftarlar açıldı. Kimsesiz, yoksul vatandaşlarımızın da rahatlıkla faydalanabileceği iftar yemeği vatandaşlarımıza ikram edildi. İftar yemeğine katılan Kaymakam-Belediye Başkan V. Ahmet ODABAŞ, vatandaşlarımıza kendi elleriyle iftar yemeği dağıttı.  Ramazan ayı boyunca, hayırseverlerin katkılarıyla çoğunluğu Cumhuriyet Meydanı’nda ve bazı mahallelerde iftar yemeği verileceğini söyleyen ODABAŞ : “Sloganımız olan Belediyeniz Sizinle diyeceğiz ve Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızla beraber olacağız.”dedi.
ODABAŞ : “Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret, sonu bereket olan Ramazan ayının başlangıcını hep birlikte kutluyoruz. Ramazan ayı, kalplerin dirildiği, gönüllerin aydınlanıp coştuğu, nefislerin kırıldığı, insani vasıfların tekrar hatırlandığı manevi yaşamı dolu olan bir ay olduğunu,  Bu ayda Kur’an-ı Kerim indirilmeye başlanmış ve bin yıl nafile ibadetten hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bu ayda yer aldığını” belirtti.
Ayrıca her gün 500 ile bin kişi arasında iftar yemeği verileceğini vurgulayan ODABAŞ: “Hayırseverlerimizin de aracılığıyla iftar programlarının büyük bir kısmını Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağız. 6-7 iftar programımızı da TOKİ, Atatürk, Ersoylu gibi büyük mahalle merkezlerimizde yapıp vatandaşımızın ayağına gideceğiz.” dedi.
Ramazan Ayı Boyunca Çeşmelerden Şerbet Akacak

Ramazan ayı boyunca iftardan sonra çorba çeşmelerinden şerbet ikram edeceklerini belirten ODABAŞ: “ İkram çeşmesinde şimdiye kadar sabahları saat 07.30 ile 09.30 arası çorba dağıtıyorduk. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte artık çorba çeşmelerimizden iftar vaktinden sonra değişik şerbetler ikram edeceğiz. Yöresel içecek olan meyan kökü şerbetini her gece Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarımıza ikram edeceğiz. Vatandaşlarımızın iftardan sonra şerbetten faydalanabileceklerini” dile getirdi. İftar sonrası ODABAŞ Cumhuriyet Meydanı’ndaki vatandaşlarımız ile birlikte şerbet içti.
 ODABAŞ:"İftardan sonra belli günlerde belediyenin arkasında ve Cumhuriyet Meydanı’nda da çeşitli etkinlikler yapacağız. Hacivat-Karagöz, palyaço gösterileri, Kur’an tilaveti dinletileri gibi çeşitli programlar planlıyoruz. Sloganımızdaki gibi belediyemiz vatandaşımızla, birlikte olmaya devam edecek.”diyerek sözlerini tamamladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Ramazan boyunca iftarlarını açmaları için kurulan iftar sofrasından memnun olduklarını söyleyen vatandaşlarımız, feyiz ve bereketlerle dolu olan sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın toplum hayatında yoğunluk kazandığı, ibadet hayatımızın zenginleştiği Ramazan ayının bereketli geçmesini temenni ettiklerini dile getirdiler.