5 Bin Metrekare Kaldırım Döşeniyor

Kızıltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilçenin Mardin Caddesi’nde Engelsiz Yaşam Projesi kapsamında kaldırım döşemesi başlatıldı.

Kızıltepe Belediyesi tarafından GAP Kalkınma Ajansının hibe programı kapsamında Ortak Engelsiz Yaşam Projesi hayata geçiriliyor. Kızıltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan Mardin Caddesi boyunca kaldırım yapımına başlandı. Belediyenin hayata geçirdiği proje kapsamında, 5 bin metrekare kaldırım döşemesi yapılıyor.  Belediye ekiplerinin yaptığı kaldırım çalışmalarını yerinde incelemek üzere Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte çalışma alınan gelen Kızıltepe Belediye Başkanvekili Zeyni İpek, çalışmalar hakkında Fen İşleri Müdürlüğünce bilgi aldı.

Çalışmalar hakkında açıklama yapan Kızıltepe Belediyesi Başkanvekili Zeyni İpek, engellilerin kaldırımlarda zorlanmadan yürüyebilmeleri için Cumhuriyet Mahallesi'ne kaldırım çalışması başlattıklarını söyledi. İpek, kaldırım çalışmaları kapsamında bir yandan engelli araçları için kaldırımlarda rampaların oluşturulduğunu bir yandan da kaldırımlara görme engelliler için hissedilebilir yüzey çalışması da gerçekleştirildiğini aktardı.

Şehir genelinde cadde ve kaldırımlarda engelli vatandaşların rahatça ulaşımlarını sağlayabilmeleri için düzenlemeler yapacaklarını ifade eden İpek, şehri yeniden dizayn ederken engelli vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışma yaptıklarını söyledi. İpek, kaldırım çalışmalarının Mardin Caddesi boyunca devam edeceğini belirterek, ilçenin tüm altyapı sorunlarını çözeceklerini sözlerine ekledi.

Belediye meclis üyeleriyle birlikte çalışmaları inceleyen Başkanvekili İpek, daha sonra çalışma alanından ayrıldı.