Eşbaşkan Yılmaz Ramazan Bayramı’nı iki dilde kutladı

Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajda, bayramların barış, hoşgörü ve kucaklaşma duygularının arttığı günler olduğu hatırlatılarak, bayramların kin ve düşmanlıkların unutulması, herkesin birbirine elini uzatması ve eşitlik içinde bir arada yaşam arzusunun perçinlenmesi olduğu belirtildi. Mesajda, bugüne kadar bütün bayramları halklara barış ve kardeşlik getirmesi umuduyla karşılandığı ifade edilerek,

“Demokrasi, eşitlik ve barış mücadelesini her zamankinden daha fazla büyütmemiz gerektiği bilinciyle, halklarımızın Ramazan Bayramını kutluyoruz. Bu bayramın da tüm halklarımızın acılarının sona ermesine, savaşa karşı barışa, ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlığa ve özgürlük ve demokrasiye köprü olmasını diliyoruz. Bir daha bayramların buruk karşılanmaması umuduyla, bu coğrafyanın hak ettiği ve özlemi duyulan adaleti ve barışı sağlayacağımıza olan inancımızla tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımızla kutluyoruz” denildi.

Eşbaşkan Yılmaz, mesajının Kürtçe bölümünde şunları aktardı:

“Cejna Remezanê ya gelê me û ya hemû misilmanan pîroz be. Em hêvî dikin kû cejna Remezanê bibe wesîleyek ji bo aştî, aramî û bextewariyê. Em bi dilekî xemgîn cejna gelê xwe û alema îslamê pîroz diken. Cejna Remezanê li we pîroz be.”