Zabıta Ekipleri Dilencilere Yönelik Harekete Geçti

Kızıltepe Belediyesi zabıta ekipleri her geçen gün sayıları artan dilencilere yönelik harekete geçti.

İlçenin her yerini saran dilencilere yönelik Kızıltepe Belediyesi zabıta ekipleri operasyon başlattı.  Ekipler vatandaşların yoğun olduğu cami, hastane, cadde ve meydanlarda duygu sömürüsü yapıp dilenen vatandaşlara göz açtırmıyor.

Operasyonlarda aralarında çocuklarında yer aldığı 30 kişi yakalandı. Üzerlerinden çıkan paralara el konulup, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında kişi başı 124 lira para cezası uygulandı. Dilencilere bir daha dilencilik yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Ekipler dilencilere bir daha dilencilik yapmamaları konusunda uyarılarda bulunarak, dilencilere yönelik operasyonlarına devam edeceklerini vurguladılar.