24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı
          24 Kasım Öğretmenler Günü  Kutlandı

Kızıltepe Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen program ile coşkuyla kutlandı.

Kızıltepe’de görev yapan bütün öğretmenler Kızıltepe Belediyesi'nin organize ettiği 24 Kasım Öğretmenler Günü Programında buluştu. Programa ilçedeki öğretmenler, Kaymakam Belediye Başkan Vekili Mehmet YÜZER ve Eşi Filiz YÜZER Hanımefendi ile birçok misafir katıldı. Program saygı duruşu ve akabinde istiklal marşıyla başladı. Bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan YÜZER, emekli öğretmen Mehmet Ali Ege’ye hizmet belgesini takdim etti.

Programda günün anlam ve önemine değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.  Bugün öğretmen olmanın gurur ve sevincini bir kez daha yaşamaktayız diyen Az: “ Öğretmenler günü öğretmenlik mesleğini yapan tüm öğretmenlerimizi onurlandırmak, onların hizmetlerine karşı unutulmadıklarını göstermek adına düzenlenen bir program. Bu anlamda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mekteplerini başöğretmenlik olarak kabul ettiği 24 Kasım öğretmenler günü olarak kabul edilmektedir. Tarihimizin en eski dönemlerinden itibaren cumhuriyetin kuruluşuna kadar cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar öğretmenlere değer verilmiş ve öğretmenlerimizde bu değere karşılık her zaman için gerekli görev ve sorumluluklarını yerine getirmiştir.” dedi. Ayrıca Kaymakam Belediye Başkan Vekili Mehmet YÜZER’e milli eğitim camiasına yaptığı katkılardan dolayı öğretmenler adına, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az tarafından plaket takdim edildi.

Programda Anafartalar Ortaokulu müzik öğretmeni Mehmet Çağrı Koç’un şiiri eşliğinde ilçedeki aday öğretmenlerin yemin töreni de gerçekleştirildi. Ardından TRT halk müziği sanatçısı Münevver Özdemir düzenlenen programda salonu dolduran öğretmenlere unutulmayacak bir gün yaşattı. Birbirinden güzel şarkılarla programa renk katan Münevver Özdemir: “Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Sayın kaymakamımıza da ben sizlerle buluşturduğu için çok teşekkür ederim.” dedi.