İzmit Heyeti Kızıltepe’de

İzmit Belediyesi tarafından bu sene 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Pişmaniye Festivali Kızıltepe’de gerçekleşecek. Festivale katılmak için İzmit’ten Kızıltepe’ye gelen 75 kişilik kafile Kızıltepe Belediyesini ziyaret etti.

İzmit Belediyesi tarafından bu sene 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Pişmaniye Festivali İzmit Belediye Başkanı, Kocaeli AK Parti Milletvekilleri, İzmit Kaymakamı, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, pişmaniyeciler ve basın mensuplarından oluşan 75 kişilik bir heyet yarın Kızıltepe’de gerçekleşecek festivale katılacak.

Festival için İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli AK Parti Mardin Milletvekilleri Emine Zeybek, Cemil Yaman, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç ile birlikte 75 kişilik bir kafile Kızıltepe’ye geldi. Kafile Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş’ı ziyaret etti.

Kafileyi karşılayan Ahmet Odabaş, “Kıymetli ve değerli dostlar hoş geldiniz.  Yoldan geldiniz yorgunsunuz. İzmit Belediye Başkanımız başta olmak üzere hepinize teşekkürlerimi iletmek istiyorum.  Bu kardeşliğe, bu beraberliğe yaptığımız bu festivallerin çok büyük katkısı var. Her birinizi burada görmekten çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Ardından kafileye Mardin’in yöresel yemekleri ikram edildi. Festival kapsamında yarın da ilçede çeşitli etkinlikler yapılacak. Aşiti mahallesinde bulunan İzmit Dostluk Parkının açılışını yarın saat 17:00 de Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş ve İzmit Belediye başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından açılışını gerçekleştirecek.

Festivalde pişmaniye çekimi ve dağıtımının yanı sıra Mardin yöresine ait halk oyunlarının ve mehter konseri de yer alacak. Cumhuriyet Meydanı’nda 03.08.2018 Cuma günü saat 18:00 de yapılacak olan Uluslararası 10. Pişmaniye Festivali’ne bütün vatandaşlar davetlidir.